Епизод шест от първи сезон на Домът на дракона (House of

...
Епизод шест от първи сезон на Домът на дракона (House of
Коментари Харесай

Различната и неочаквана смърт в Домът на дракона

Епизод шест от първи сезон на   " Домът на дракона " (House of the Dragon) бе излъчен преди няколко дни и по традиция всички почитатели на света на Game of Thrones приказват за случилото се в него.

Голям скок във времето и нови лица в основните функции в " Домът на дракона "

Мили Алкок отстъпва ролята на Ренира Таргариен на Ема Д`Арси

Както и за лекото комплициране, което евентуално е настанало в първите няколко минути от епизода поради 10-годишния скок във времето и най-много в смяната на актьорите, които влизат в функциите на Алисент Хайтауър и Ренира Таргариен.

Разбира се, освен тези два персонажа претърпяха цялостна смяна, само че и тези на Лена Веларион (Нана Блондел) и брат ѝ Ленор (Джон Макмилиан). Имаше следващите подиуми на раждане, само че една гибел ни прикова вниманието.  За да няма разочаровани от спойлерите, които следват, предлагаме на всеки, който не е гледал изминалите епизоди, да спре с четенето.

В шести епизод видяхме по какъв начин Ренира Таргариен (Ема Д`Арси) е уредила живота си е към този момент е майка на цели три деца. Нейният чичо Демън, който в предните епизоди ясно сподели, че има пристрастия към нея, също не е скучал през тези 10 години.

Той се е оженил за Лена Веларион и даже са им се родили близнаци. Като в епизода и техните деца трябваше да станат три. Но раждането на Лена не мина както би трябвало и Демън (Мат Смит) бе изправен пред същия избор като брат си Визерис в първи епизод. Той трябваше да избере дали да избави бебето, с което да погуби брачната половинка си.

Е, до този му избор по този начин и не се стигна, тъй като видяхме по какъв начин Лена като мощна и непоколебима жена избра гибелта, заповядвайки на дракона си Вхагар да я изпепели. Дракарис! Тук може единствено да се спекулира за какво е направила този избор.

Според CNET, единият вид е, че не е поискала мъж да вземе решението да отнеме живота ѝ в преследването на правоприемник от мъжки пол. Но другият вид е, че Демън е избрал да избави нейния живот, с което тя по някаква причина не е била съгласна.

Още по-интересното обаче е, че гибелта на Лена в книгата на Джордж Р.Р. Мартин " Огън и кръв " надалеч не е толкоз трагична. Според Men`s Health в книгата раждането на Лена също е било мъчно, само че тя въпреки всичко е съумяла да роди. Но обезобразено дете, което е умряло едвам час след раждането си.

Кой е Белия червей от " Домът на дракона "

Ето какво знаем за новия рисков разузнавач и клеветник във Вестерос

Следващите няколко дни тя е прекарала в неутешима тъга и тресчица, които в последна сметка са станали причина за гибелта ѝ. В  " Домът на дракона " обаче ориста ѝ е леко изменена, а гибелта ѝ направена много по-зрелищна и героична.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР